Powiedz jak z zakloceniami itp. Bo mam takie jedne teraz za ok 100 zl i dosyc ze zaparowaly to i sieja zakocenia a co najgorsze zgubilem paragon .,, i chyba kupie nowe
Tak to są dokładnie te. Zakłóceń zero, bo mają separator i sterowane są przez automat. Świecą bardzo jasno. Kupiłem dokładnie u tego sprzedawcy i wszystko jest ok.
Kupiłem dokładnie u tego sprzedawcy i wszystko jest ok.
Ok juz zamowione. Powiedz mi jeszcze jedno .. czy sylikonowac jeszcze dodatkowo przed dostaniem sie wody ? Bo mam chec to zrobic po tym jak do tamtych sie dostala ..
czakpl, ja nic nie robiłem. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Poza tym mam 2 lata, mam nadzieję, że nie wirtualnej, gwarancji. Może po poprzednich waliłeś myjką ciśnieniową i dlatego padły?
daneczek76, powiem szczerze że myślałem o nich ale 301 mm długości nie byłem pewien czy się zmieszczą w kratki O1 i kupiłem 506HP.
Jestem z nich bardzo zadowolony bo fajnie licują się z krzywizną kratki dzięki temu że są skośne. Porównując je do Philipsów 4 diodowych to NSSC świecą znacznie mocniej oraz mają większy kąt widzenia.
A mnie pałki dzisiaj zgarnęły i sprawdzali światła. Mam te NSSC 510 HP i nie mieli się do czego doczepić.
mnie niedawno zaczepiała pani krawężnikowa na osiedlu. stoję na jakimś małym skrzyżowaniu, idzie para i pani macha mi wymownie, że niby światła mam włączyć. uśmiechnąłem się i nic. pani zbliża się, podchodzi i demonstruje swoją "wiedzę" - "A może pan takie światła mieć?" :lol: uśmiechnąłem się od ucha do ucha, żona siedząca obok też, sypnąłem pani jakieś dwa zdania nt. homologacji i pani wyraźnie niepocieszona poszła. cieszę się, że jednak pilnuje porządku na piechotę. ciekawe czy meneli pod biedrą też pyta w ten sposób "A może pan te piwo tu pić?" :szeroki_usmiech
ps. jak na razie kilka myć lancą bez przesadnego omijania świateł dziennych nie zaszkodziło im
przemek88, te droższe, ponieważ mają automat do włączania, a te drugie nie. Poza tym mają moc 800 LM, a te drugie tylko 230 LM, czyli raczej ich za bardzo widać nie będzie.
Jeszcze jedno. Te pierwsze są łączone na hermetyczne wtyczki, a te drugie takie jakieś do niczego.
świetny "automat" do świateł - czyli zwykły przekaźnik. diody led nie lubią wahań napięcia i zbyt dużego natężenia. stawiam, że wersja na 3 kable poświeci z miesiąc :P . w zestawie powinna być przetwornica do dziennych.
W takim razie czemu na dole aukcji sprzedawca pisze, że dołącza zewnętrzny automat?
"sprzedawca pisze" = prawie jak prawdziwa informacja. ten "automat" to zwykły przekaźnik typu zwiernego. na przekaźnikach możesz sobie zamontować dzienne na tradycyjnych żarówkach, ale tak jak pisałem - diody LED nie wytrzymają za długo bez kontroli napięcia i natężenia. do LEDów powinna być przetwornica dająca odpowiednio wysterowane napięcie i natężenie. LED to nie żarówka, że poświeci jak świeczka przy 9v, a jasno przy 13v i będzie dobrze
ps. na jednym przekaźniku nie da się chyba dobrze zrobić zasilania i sterowania dziennymi,MZ powinny być dwa (jeden - sterowanie +12v po stacyjce i prąd puszczony dalej, drugi - sterowanie sygnałem z postojówek. wcześniej w tym wątku wrzucałem schemat na dwóch takich przekaźnikach, jak to wygląda u mnie)
cześć mam octavię I kombi ze zderzakiem rs. czy kojarzycie może jakieś reflektory które można by tam wstawić zamiast kratek? chciałbym zamontować sobie światła do jazdy dziennej i chciałbym żeby to jakoś ładnie wyglądało chodzi mi o to żeby założyć tam klosz lampy/reflektor i do środka wsadzić światła led.
Uwierz mi że szukałem. Ale nigdzie nie znalazłem aby ktoś montował ledy w dodatkowych reflektorach w zderzaku rs. Głównie mi chodzi o podrzucenie pomysłu skąd można wziąć takie reflektory aby pasowały kształtem do tych kratek.
kabanos widziałem już Twój pomysł i to wygląda zajebiście, światełka elegancko wkomponowane, idealnie pasują. To mi się podoba!
Ja myślałem jeszcze o tym żeby wywalić te kratki w zderzaku, i w te miejsca wsadzić jakiś reflektor o takim kształcie, a do reflektora wsadzić ledy. Ktoś już robił coś takiego, z tym, że miał inny zderzak i oddzielne reflektory świateł przeciwmgielne na dole. Wyrzucił z nich bebechy i tam wsadził ledy. I to wyglądało na ori i ja też tak chcę! :szeroki_usmiech
Tylko właśnie potrzebuję takich reflektorów żeby mi tam pasowały w te kratki. Jak się nie uda to robię tak jak Ty :szeroki_usmiech
Komentarz